Vi lanserer ny informasjonsfilm: «På nett med eleven»

03.02.2022

Epilepsiforbundet lanserer nå informasjonsfilmen «På nett med eleven», en film for alle som jobber med barn og unge med epilepsi. Formålet med filmen er å få seerne til å forstå at epilepsi er mer enn bare anfall.

– Vi har laget denne filmen fordi vi får en god del henvendelser fra folk som ønsker foredrag fra oss, men som vi ikke har kapasitet til å besøke på grunn av stor geografisk distanse, forteller prosjektleder og ungdom- og utviklingsrådgiver i Epilepsiforbundet Bård Dalhaug. – Denne filmen gir viktig info om epilepsi i de tilfellene der vi ikke har mulighet til å holde foredrag.

Dalhaug, som for øvrig selv er utdannet pedagog, mener også at filmen senker terskelen for å finne ut mer om epilepsi for de som jobber med barn og unge med denne diagnosen.
– Tidligere har Epilepsiforbundet vært nødt til å sende en person for å holde fysisk foredrag, men nå kan alle sitte hjemme og når som helst på døgnet finne god info om epilepsi. Kurset ligger alltid tilgjengelig på YouTube-kanalen vår, så man kan få infoen umiddelbart dersom man for eksempel finner ut at man har en elev med epilepsi.

Filmen består av to deler. Først får du en generell innføring i epilepsi, hva det er for noe, behandling, anfallstyper og generell fakta. Del to handler om epilepsiens påvirkning i hverdagen, som sosiale implikasjoner, kognitive utfordringer og hvordan dette påvirker unge i oppvekst. Filmen bygger på alt annet informasjonsarbeid som Epilepsiforbundet driver med. Filmen er ryddig og oversiktlig, og innholdet formidles på en måte som er lett å forstå.

Du kan se filmen på vår YouTube-kanal og nederst i denne artikkelen. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Epilepsiforbundet har 30 dyktige foredragsholdere spredd over hele landet. Alle sammen er kurset av oss. Dersom du ønsker litt mer individuell/spesifikk info etter å ha sett filmen, kan du kontakte dem via lokallaget deres eller administrasjonen i Epilepsiforbundet. Det er også mulig å få foredrag fra oss over nettet. 

Kjenner du forresten ungdommer som lurer på hvordan de skal fortelle klassekamerater, venner og familie om epilepsien sin? Da kan vi anbefale filmen «Det jeg skulle ønske at du visste (om epilepsi)». Her har ungdommer med epilepsi selv vært med å utarbeide innholdet til filmen – og den varer i under to minutter.

Illustrasjonsbilde - Hjelp oss å spre kunnskap

Hjelp oss å spre kunnskap

Vi vil dekke kunnskapsbehovet rundt epilepsi ved å gi god og riktig informasjon til de som trenger det.
Meld deg inn i Epilepsiforbundet og støtt det viktige arbeidet.

Bli medlem

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS