Ved SSE har vi likepersoner/sykehuskontakter som jevnlig besøker ulike avdelinger en til to ganger i måneden. Dette er et tilbud til pasientene om en prat med to av våre likepersoner som også da representerer forbundet. I disse samlingene snakker vi uformelt om utfordringer og muligheter ved å leve med en epilepsidiagnose. Foto: Nikita Sursin/Sutterstock.com

Vil du bli sykehuskontakt ved Spesialsykehuset for epilepsi?

18.11.2022

Har du kjennskap til Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) som pasient eller pårørende? Bor du ikke altfor langt unna? Og ønsker du å bruke din egen erfaring til å hjelpe andre i en vanskelig livssituasjon? Da kan det være deg vi er på utkikk etter. I 2023 vil vi dessuten også trenge sykehuskontakter til sykehus andre steder i landet.

Sykehuskontaktene våre er likepersoner. Det vil si en som enten har diagnosen selv eller er pårørende. En likeperson er en som har «gått veien før deg» og som kjenner til hvordan epilepsidiagnosen kan påvirke livet. Likepersonen har selv et avklart forhold til diagnosen, og har gjennom våre samlinger og kurs tilegnet seg kunnskap om det å møte og samtale med mennesker i en vanskelig fase av livet. Våre likepersoner kan også mye om hvor du kan henvende deg for å få en bedre hverdag. Alle våre likepersoner har taushetsplikt.

Et tilbud til flere pasientgrupper
Ved SSE har vi likepersoner/sykehuskontakter som jevnlig besøker ulike avdelinger en til to ganger i måneden. Her har vi foreldrekontakter, ungdomskontakter og voksenkontakter. Dette er et tilbud til pasientene om en prat med to av våre likepersoner som også da representerer forbundet. I disse samlingene snakker vi uformelt om utfordringer og muligheter ved å leve med en epilepsidiagnose.

Hvor mye jobb innebærer det for deg?
Sykehuskontakter stiller frivillig en til to kvelder i måneden på sykehuset, ut ifra hva som passer for den enkelte. Du må også regne med et oppstartskurs som foregår digitalt, og én likepersonsamling i året. Likepersonsamlingen foregår en helg.

Passer dette for deg?
Før du kan bli en likeperson hos oss, vil vi ha en prat med deg, så vi sammen kan finne ut om dette er noe som passer for deg. Alle nye likepersoner vil bli invitert til kurset «Ny som likeperson» som vil bli gjennomført digitalt i starten av 2023. Alle våre likepersoner får også hvert år mulighet til å delta på vårt årlige likepersonkurs, og andre kurs som kan være nyttige for dere.

Ta kontakt med oss
Høres dette interessant ut, så send en mail til benthelill@epilepsi.no og fortell litt om deg selv og hvorfor du ønsker å bli sykehuskontakt på SSE. 

Bor du andre steder i landet, og kunne tenke deg og bli sykehuskontakt, vil vi også gjerne høre fra deg! Vi starter i 2023 opp et prosjekt med å utvikle lignende tilbud også ved andre sykehus.

Send en mail til benthelill@epilepsi.no og fortell om deg selv, hvor i landet du bor og hvorfor du ønsker å bidra som sykehuskontakt.

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS