Dette bildet sendte jeg på Snapchat til vennene mine på Røysumtunet da jeg var innlagt på Akershus universitetssykehus. De fikk seg en god latter. Her er jeg akkurat ferdig med en EEG-undersøkelse. Foto: Privat

Hvordan holde kontakten med venner gjennom koronatiden

Før avstand mellom mennesker ble innført som et tiltak for å få bukt med koronapandemien, hadde jeg brukt videofunksjonen på Messenger rundt fem ganger totalt. Nå er den gått over til å bli det sosiale mediet som brukes mest med mine gode venner når vi trenger en lang og god samtale der det er lov å le og gråte. Denne situasjonen har gjort at vi passer bedre på hverandre og at vi til og med bruker mer tid sammen med venner og familie, selv om det kun er digitalt samvær.

Støtte fra vennegruppe på Snapchat
Mange av mine vennskap har jeg fra Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og Røysumtunet, som begge to er behandlingssentre for epilepsi. Jeg gjør et poeng ut av å ikke fylle dagen min med kun epilepsi fordi det er noe jeg HAR, ikke noe jeg ER. Epilepsi er ikke identiteten min, men dersom det har skjedd noe relatert til det, kan det være lettere å snakke med en som også har epilepsi. Mine venner og jeg har laget en gruppe fra Røysumtunet på Snapchat, og den var god å ha da jeg ble lagt inn på Akershus universitetssykehus med mange anfall for noen uker siden. Selv om vennene mine befant seg på Røysumtunet fortsatt og jeg var på et annet sykehus, kunne vi oppmuntre hverandre ved å sende bilder og videoer.

Familie, Kahoot og løsninger
I min familie er vi langt over gjennomsnittet glade i familiesammenkomster, der vi får mulighet til å se hverandre siden vi bor spredt utover landet, samt at mamma bor i Danmark. En av tingene vi liker ekstra godt er å sette oss ned ved et stort bord med en stabel av brettspill, og her merkes det at vi alle sammen har et enormt konkurranseinstinkt! Så nå har vi innført en ukentlig Kahoot, som er et spørrespill der man kan bruke enten telefoner eller datamaskiner for å være med. Vi bruker Zoom, som er en møteportal, så vi kan se hverandre mens vi bruker telefonene våre til å være med på spillet. På den måten får vi vært sammen en gang i uka.

Skype, omsorg og selvrefleksjon
Nå som Covid-19-pandemien holder oss hjemme, eller ute med avstand mellom oss, bruker jeg mer tid på å pleie vennskapene mine. Som regel har man noen vennskap som man anser som nære, og videre har man noen vennskap som heller går som bekjente. Det er mange vennskap jeg har fått frisket opp under denne perioden, der vi har sittet og tatt en kopp kaffe sammen på Skype og snakket om livet. I denne tiden føler jeg at vi alle har blitt snillere mot hverandre, og det virker som om vi pleier alle våre vennskap bedre uavhengig av hvor nære venner man er. Dette er noe jeg vil jobbe for å holde på etter at Covid-19-pandemien er over. Det er ingen grunn til å gå tilbake til å være en mindre omsorgsfull person.

Les flere blogginnlegg
Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS