Det var god stemning på tillitsvalgtsamlingen. Denne gjengen jobber med gruppearbeid om fundraising/pengeinnsamling. Foto: Siw Enersen

En etterlengtet tillitsvalgtsamling

16.11.2021

Mange har savnet de fysiske møtene det siste halvannet året. Og endelig fikk Epilepsiforbundets tillitsvalgte mulighet til å samles igjen. Det skjedde i Kristiansand forrige helg. På agendaen var et spennende og variert program om alt fra VR-filmer om epilepsianfall til ny, planlagt barnebok om epilepsi fra «pappaen» til «Rudy og lynmonsteret».

Kristin Hvideberg Tobiassen snakket om hvordan man best kan lykkes med fundraising.

Ca. 60 deltagere møtte opp på vår første tillitsvalgtsamling på to år. Kristin Hvideberg Tobiassen fra Profundo engasjerte dem i tre timer med temaet fundraising/pengeinnsamling. Hvorfor er det viktig at Epilepsiforbundet finnes, spurte hun. Hvorfor skal folk gi penger til oss? Spørsmålene ble diskutert i grupper, og vi fikk mange gode innspill å jobbe videre med når vi nå skal øke vårt arbeid på dette området.

Oppnår vårt mål med VR-brillene
Fam Vivian Bekkengen har skrevet masteroppgave om de nye VR-filmene våre, basert på intervju med folk etter at de har sett filmene. Filmene er laget for at mennesker med epilepsi skal bli møtt med mer forståelse når de får anfall ute i offentligheten. Når du tar på VR-brillene, vil du se filmen gjennom øynene til en person som får absensanfall i den ene filmen og et GTK-anfall i den andre filmen. Slik vil mennesker uten epilepsi kunne få en forståelse av hvordan det kan oppleves å ha epilepsianfall.
Det var godt nytt som Bekkengen kunne dele på tillitsvalgtsamlingen: Hun har fått gode tilbakemeldinger på filmene, og nesten alle de intervjuede (med unntak av helsepersonell) svarte at filmene hadde endret deres syn på epilepsi.

Forfatter Endre Lund Eriksen, "pappaen" til "Rudy og lynmonsteret", fortalte om den nye barneboken han skal skrive for oss.

Barnebok om mor eller far med epilepsi
Mange av våre medlemmer kjenner antagelig til boken og filmen om «Rudy og lynmonsteret». Forfatter Endre Lund Eriksen har skrevet boken, og han har nå sagt ja til å skrive en ny bok for oss i forbindelse med et prosjekt vi har fått innvilget av Stiftelsen Dam. Den nye boken skal handle om hvordan det er å ha en mor eller far med epilepsi. Lund Eriksen var til stede på tillitsvalgtsamlingen og fortalte om prosjektet, og ba deltagerne ta kontakt med ham dersom de ønsket å fortelle om hvordan det er å ha/være en mor eller far med epilepsi. Dersom du som leser dette har noe du vil fortelle ham, kan du ta kontakt med ham på endrele@fabelfjord.no.

Omorganisering i Epilepsiforbundet Ung
Øystein Haugland som er frivillig leder for Epilepsiforbundet Ung, fortalte om ungdomsarbeidet som er gjort i 2021 og hva de har planlagt for 2022. De er i gang med et omorganiseringsprosjekt for blant annet å øke rekrutteringen blant ungdom og antall frivillige aktiviteter, og forbedre arbeidet vi gjør på dette feltet. Epilepsiforbundet Ung ønsker å jobbe tettere opp mot alle lokalforeningene, for å rekruttere flere ungdommer og tilrettelegge mer for dem.

I tillegg snakket vi om strategi- og handlingsplanen og den nye digitale organisasjonspermen. Det ble også litt tid til å oppleve Kristiansand, for dem som ønsket det.
Det virket som det var en fornøyd gjeng som reiste hver til sitt søndag ettermiddag. Vi håper de fikk noen nye tanker, ideer og masse inspirasjon med seg hjem, og gleder oss til vi ses igjen på neste samling.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS