Epilepsiforbundets nye generalsekretær sitter i en stol og smiler

Sissel Karin Haavaag gleder seg til å bli kjent med ansatte og frivillige i Norsk Epilepsiforbund.

Epilepsiforbundet har fått ny leder

26.03.2019

Sissel Karin Haavaag (59) er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund etter Henrik Peersen.

Haavaag har lang erfaring innenfor arbeid med helse og ledelse, og nært kjennskap til epilepsifeltet. Hun er utdannet intensivsykepleier, og startet sin karriere på nevrokirurgisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus. I tillegg har hun studert helseledelse, helseøkonomi og kvalitetsforbedring i helsetjenesten ved Universitetet i Bergen. Hun er også utdannet faglig veileder.

Mye erfaring med helse og politikk
Haavaag tar med seg masse nyttig arbeidserfaring til jobben som generalsekretær.
– Jeg har mye erfaring fra spesialisthelsetjenesten, men også fra det kommunale, forteller hun. Haavaag har jobbet ved en rekke helseforetak, blant annet både ved Ullevål og Aker sykehus. Hun har også vært med å utvikle det interkommunale selskapet Bråset bo- og behandlingssenter, hvor hun var daglig leder. Nå kommer hun fra jobben som kommunalsjef velferd i Lier kommune.

Epilepsiforbundets nye generalsekretær har også jobbet mye med politikere i ulike roller. Hun mener det er viktig å klare å nå frem med budskap, og finne en god plattform for dialog.
– Jeg kan en del om det politiske systemet, om det å forstå politikere, og det å forstå kommune-Norge og hvordan vi i Epilepsiforbundet skal nå ut til dem.

Hun har også i tidligere jobber rapportert til et styre. I tillegg har hun selv vært styreleder, og har dermed styreerfaring som kan komme godt med når hun skal rapportere til styret i Epilepsiforbundet.

Vil gjøre en forskjell
– Hvorfor hadde du lyst på jobben i Epilepsiforbundet?
– Jeg har alltid hatt lyst å jobbe i en sånn type organisasjon som Norsk Epilepsiforbund, for å kunne jobbe opp mot frivilligheten. I mine veivalg av jobb, har jeg alltid jobbet med mennesker, og brenner nok for det. Jeg ønsker å få lov til å bety en forskjell, og det kan man gjøre når man jobber med det frivillige apparatet.

Haavaag har selv erfaring fra arbeid som frivillig. I regi av Røde Kors har hun og familien vært flyktningguide. De har hjulpet flyktninger med å etablere seg, og finne ut av det norske systemet, hjulpet dem å forstå hvordan det er å bo i Norge, og forstå norske tradisjoner.

– Hva inspirerer/motiverer deg?
– Når vår kunnskap kan gjøre at andre får bedre liv, blir jeg inspirert. Det har egentlig vært gjennomgående i alle jobbene mine. Som når du jobber med akutt syke og gir dem kunnskap til å tørre å møte livet igjen. Menneskene rundt meg inspirerer meg veldig. Dyktige fagfolk inspirerer meg. Jeg blir inspirert når vi kan utvikle gode tjenester, gode tilbud og gode tiltak.

Både epilepsi og epilepsikunnskap i familien
– Hvilket forhold har du til epilepsi?
– Jeg startet min karriere på en nevrokirurgisk avdeling der alvorlig syke mennesker med epilepsi var innlagt. Jeg har også epilepsi i nær familie, og datteren min er nestleder i nasjonalt nettverk for epilepsisykepleiere.

Privat bor Haavaag i Asker med mannen sin og en flat coated retriver på to år. De er godt selskap på hennes mange turer i skog og mark, enten til fots, på sykkel eller på ski.
– Vi har tilgang til både sjøen og marka der vi bor, så det er fantastisk, forteller hun.
Ellers kan du også ofte finne Haavaag sammen med hennes voksne barn og barnebarn.
– Familien er viktig for meg, sier hun.

Genuin interesse for mennesker
Styreleder i forbundsstyret, Bente Nordahl Langsø, er godt fornøyd med ansettelsen av den nye generalsekretæren.
– Sissel Karin Haavaag har en genuin interesse for mennesker og livsmestring, sier hun. – Hun har solid ledererfaring, og er opptatt av en god kommunikasjon med både forbundsstyret og de tillitsvalgte i lokalforeningene. Hun har god erfaring med å jobbe interessepolitisk, og med sin faglige kompetanse og et tydelig samfunnsengasjement vil hun være en viktig bidragsyter i arbeidet for å fortsette den gode utviklingen Norsk Epilepsiforbund har hatt de siste årene.

Sissel Karin Haavaag begynner i stillingen 3. juni.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS