En sykepleier på et medisinrom ved en PC.

I dag er Ida ansatt som sykepleier ved infeksjonspost på Haukeland sykehus og stortrives i jobben. – Det er verdens beste jobb! sier hun. – Det er så kjekt å møte så mange folk.

Fikk støtte til studier av Kari Thrane-Steens fond

09.04.2019

1. mai er fristen for å søke om studiestøtte fra Kari Thrane-Steens fond. Ida Zachariassen (27) fikk denne støtten da hun studerte til sykepleier. Hennes råd til deg som vurderer å søke, er: – Gjør det!

Kari Thrane-Steens fond gir hvert år utdanningsstipendet til ungdom som er mellom 17 og 30 år, og som har epilepsi. Ida har hatt epilepsi fra hun var 13 år, men har i dag epilepsien under god kontroll. 

Ikke vanskelig
– Har du noen tips til de som vurderer å søke nå?
– Egentlig bare: Gjør det! Det er mange som ikke tenker på muligheten. Og mange tenker at det er vanskelig. Men du får beskjed hvis du har glemt å sende inn noe, så de hjelper deg på veien.
– Så du syntes ikke det var vanskelig?
– Det er jo en del å sende inn, men det er bare å samle det og ha tunga beint i munnen, så går det greit.

Fortelle om deg selv
– Du blir oppfordret til å skrive litt om deg selv når du søker. Hvordan gjorde du det?
– Jeg la litt vekt på motivasjonen for studiet. De vil jo vite om du er motivert. Så skrev jeg litt om meg og epilepsien, hvordan jeg håndterte den, og fortalte hvor jeg studerte på det tidspunktet da jeg søkte. Din motivasjon og litt om deg, er det viktigste. De vil jo danne seg et bilde av deg.

Ida var så heldig at hun faktisk fikk støtte flere ganger.
– Hva betydde den støtten for deg?
– Det hjalp jo på et tynt stipendbudsjett. Absolutt.

Verdens beste jobb
I dag jobber Ida som sykepleier ved infeksjonspost på Haukeland sykehus, og stortrives med det.
– Det er verdens beste jobb! Det er så kjekt å møte så mange folk. Det er litt klisjésvar, men det stemmer. Og så er det det at når du har vært på pasientsiden, så er det greit å være på den andre siden òg. Du får kanskje en bedre forståelse av situasjoner som sykepleier når du selv har vært pasient. Du vet hvordan du vil at andre skal møte deg, og da gjør du det på den måten.
– Hvilke planer har du for framtiden?
– Jeg har lyst å spesialisere meg til nevrosykepleier/epilepsisykepleier.

Dersom du har spørsmål når det gjelder søknaden, kan du ta kontakt med leder i Kari Thrane-Steens fond Jørn Sibeko, på mail: jorn@epilepsi.no eller tlf: 22 47 66 03/ 922 57 424.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS