Nytt EpilepsiNytt på vei

09.06.2021

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i dag. Denne gangen handler det om hormoner og hvordan de kan påvirke epilepsien gjennom livet.

Hormoner er kjemiske signalstoffer som fraktes med blodet og som virker på bestemte organer som er andre steder i kroppen enn der hormonene ble produsert. Hormonene påvirker oss gjennom hele livet, uansett om vi har epilepsi eller ikke. Men for dem som har epilepsi, kan hormonene ha en særlig påvirkning på epilepsien i spesielle perioder av livet. Det kan være i puberteten, mens du er gravid, når du kommer i overgangsalderen, og når du blir eldre. Og hormonenes påvirkning kan være både positiv og negativ.

I dette bladet retter vi også en sterk oppfordring til fagmiljøene om å forske mer på hvordan epilepsien og overgangsalderen kan påvirke hverandre. En av våre faste bloggere har gjort oss oppmerksomme på at det er gjort forbausende lite forskning på dette feltet og at informasjonen om dette temaet er svært dårlig. Les hennes blogginnlegg på bloggen vår. EpilepsiNytt har spurt en overlege og forsker om hvorfor det er slik, og om hun tror man kan gjøre noe med det.

I dette nummeret av EpilepsiNytt kan du også lese om den nye videreutdanningen innen epilepsi som startet opp i januar i år. Epilepsiforbundet har lenge jobbet sammen med Spesialsykehuset for epilepsi og OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) for å få på plass en slik videreutdanning. Målet med utdanningen er å styrke epilepsikompetansen blant helsepersonell.

Epilepsiforbundet har i år gitt 450.000 kroner til fem epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. I EpilepsiNytt kan du lese om de prosjektene som har fått støtte.

Ellers får du som vanlig også Forskningsnytt fra forskningssjefen og nytt fra Epilepsiforbundet Ung.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet? Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS