Forskere i laboratorium

For tredje år på rad øker Norsk Epilepsiforbund støtten fra forskningsfondet vårt. – Det at vi har reservert kontingenten fra familiemedlemskap til forskning, er mye av grunnen til at vi også i år kunne foreta en rekordstor tildeling, forteller konstituert generalsekretær i Epilepsiforbundet Jørn Sibeko. Foto: Alexander Raths/Shutterstock.com

Vi gir 450 000 til forskning

28.03.2019

Norsk Epilepsiforbund har nylig gitt 450 000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Dette er en rekordstor tildeling – for tredje år på rad!

– Det at vi har reservert kontingenten fra familiemedlemskap til forskning, er mye av grunnen til at vi også i år kunne foreta en rekordstor tildeling, forteller konstituert generalsekretær i Epilepsiforbundet Jørn Sibeko. – Det gir fondet en forutsigbar inntekt som gjør det lettere å planlegge langsiktig. Vi har også et landsmøtevedtatt mål om å øke forskningsstøtten.

Spennende prosjekter
Forskerne som har fått støtte, skal blant annet undersøke helsekompetansen til foreldre som har barn med kompleks epilepsi. De skal forske på seksuelt misbruk av kvinner med epilepsi – hvor ofte forekommer dette, og fører det til komplikasjoner under graviditeten? Ett prosjekt dreier seg om kramper og epilepsi etter hjerneslag, og et annet prosjekt skal prøve å finne faktorer som gjør det mulig å forutse utvikling av posttraumatisk epilepsi. Vi har også gitt støtte til et prosjekt om Dravet syndrom. Dette er en sjelden, alvorlig og behandlingsresistent epilepsi som debuterer første leveår hos ellers friske barn.

– Forskningsfondet har et frittstående styre som velger ut prosjektene basert på vurderinger om blant annet kvalitet og behov, forteller Sibeko. – Det var et veldig høyt nivå på søknadene i år, som gjorde den vurderingen spesielt vanskelig. Fra forbundets side, er jeg glad for at det ble funnet rom til å kunne inkludere hele seks gode og viktige prosjekter i denne tildelingen.

Årets tildelinger
Forskerne som mottar tildelinger i år er:

Caroline Lund, overlege/PhD ved Oslo universitetssykehus
Med sitt forskningprosjekt: Dravet syndrom – en populasjonsbasert studie av norske pasienter

Merete Tschamper, fagutviklingssykepleier/master i helsefagforskning ved Oslo universitetssykehus
Med sitt forskningsprosjekt Undersøkelse av helsekompetanse (health literacy (HL)) hos foreldre til barn med kompleks epilepsi – en tverrsnitts studie

Marte Helene Bjørk, overlege ved Haukeland Universitetssykehus/førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen
Med sitt forskningsprosjekt Sexual abuse in women with epilepsy – prevalence and complications in pregnancy

Espen Saxhaug Kristoffersen, lege ved Akershus universitetssykehus/førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo
Med sitt forskningsprosjekt Kramper og epilepsi etter hjerneslag

Hild Flatmark Sødal, legespesialist/cand.med. ved Oslo universitetssykehus
Med sitt forskningsprosjekt Pro-PTE – en prospektiv studie om prediktorer for utvikling av posttraumatisk epilepsi

Toni Christoph Berger, lege/doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus
Med sitt forskningsprosjekt Cell specific brain DNA methylation and gene expression changes in epileptogenesis

Visste du at når du melder inn et familiemedlem går hele kontingenten til forskning?

Du kan også støtte Epilepsiforbundets arbeid eller epilepsirelatert forskning uten å være medlem, ved å gi et enkeltbidrag.


Bidra til epilepsiforskning

Med støtte fra medlemmene gir vi hvert år midler til forskning innenfor epilepsi.
Hjelp oss å fremme viktig forskning.

Bli medlem

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS