Jonas Lillehovde og Torgeir Strand Osmo er del av kameratgjengen i Brumunddal som gir overskuddet fra julens fotballturnering til Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond. Foto: Frank Morgan Bakken/ Ringsaker Blad

Gir overskudd fra juleturnering til epilepsiforskning

17.01.2020

I romjulen arrangerte Gaute Granmo og kameratgjengen hans i Brumunddal en fotballcup i den lokale idrettshallen. Overskuddet fra arrangementet gir de til epilepsiforskning.

– Hvordan fikk dere ideen til å arrangere fotballcup?
– Vi har pleid å spille turneringer i jula, og det var fullt på den turneringen vi pleier å spille på, så da tenkte vi at vi kan arrangere en selv, forteller Gaute. «Vi» er fotballaget hans, Dala Fram.
– Det er kompislaget mitt, forklarer han. – Det vil si at vi bare spiller sammen i jula og på sommeren når vi er hjemme.

Gaute Granmo håper fotballturneringen skal bli en tradisjon. Foto: Privat

– Var det mye jobb med å arrangere turneringen?
– Ja, det var jo litt jobb. Vi fikk heldigvis hjelp av Brumunddal Fotball med å skaffe kioskvarer. Og så var det foreldre som måtte stå i kiosken når vi spilte kamp.

Guttene annonserte fotballturneringen på Facebook, og derfra plukket lokalavisa det opp, og gjorde det enda mer kjent. Hele tolv lag meldte seg på.

Guttene er veldig fornøyde med arrangementet.
– Det virket som folk koste seg og hadde det artig, sier Gaute. Han og kameratene håper de får til å arrangere turnering neste år også, og at det skal bli en tradisjon.

Overskuddet fra turneringen har guttene bestemt seg for å gi til Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond. Fondet støtter forskning innenfor fagområder som engasjerer seg i problemstillinger knyttet til epilepsi, og deler ut forskningsstøtte på inntil kr. 100.000,-.
I 2019 delte fondet totalt ut 450.000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter. 

– Vi setter utrolig stor pris på initiativet til disse guttene, og forskning er svært viktig for å kunne gi bedre behandling mot epilepsi i framtiden, sier generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund, Sissel Karin Haavaag.

Bidra til epilepsiforskning

Med støtte fra medlemmene gir vi hvert år midler til forskning innenfor epilepsi.
Hjelp oss å fremme viktig forskning.

Bli medlem

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS