Hverken Mads eller Kamilla har erfaring med å løpe mer enn 5-7 kilometer. – Det er virkelig en utfordring å komme opp på 21 kilometer på en god måte, så kroppen ikke blir altfor medtatt, sier Mads. – Men vi er begge overrasket over fremgangen vår i form og utholdenhet ved ”bare” å følge et tilrettelagt løpeprogram. Foto: Privat

Mistet sønnen til epilepsien – nå løper de halvmaraton for å støtte Epilepsiforbundet

23.08.2022

Kamilla og Mads skal løpe halvmaraton i Hamar maraton 4. september, og i den forbindelse har de opprettet en Spleis hvor alle inntektene går til Epilepsiforbundet. Målet er å få inn 10.000 kroner.

– Vi vil støtte Epilepsiforbundet fordi vi i sin tid, med vår sønn Victor Elliot, fikk god støtte av Epilepsiforbundet Innlandet når vi skulle lære om sykdommen og snakke med likesinnede om det å leve med epilepsi, forteller Mads og Kamilla. – Så danner man jo også noen relasjoner til folk når man møtes, og vi vet hvor viktig jobb Epilepsiforbundet gjør for sine medlemmer.

Lagde app for kronisk syke basert på egne erfaringer
Du har kanskje lest om Mads Thrane og Kamilla Spangsberg Kristensen tidligere på våre nettsider? Det var de som mistet sønnen sin, Victor Elliot, bare noen uker før han skulle fylt 4 år, og som har laget en app som skal hjelpe alle med en kronisk sykdom til å gi andre en objektiv beskrivelse av hvordan de har det. Appen Victor(y) Care er laget basert på deres egne erfaringer med formidling av helsetilstanden til sønnen, og den kan lastes ned fra Apple sin App Store til din iPad.  

Opp av sofaen
Parets løpeambisjoner startet som et lite prosjekt for Mads fordi han ville ned i vekt og komme i bedre form. Kamilla blev med for å holde ham litt i ørene.
– I forbindelse med at vi kom i gang med løpingen, fant vi ut at smartklokkene våre hadde innebygde løpeprogram, forteller Kamilla. – Så vi prøvde oss litt frem med de ulike programmene, og da vi var kommet godt i gang med å løpe et par ganger i uken, bestemte vi oss for å prøve oss på en halv maraton.

Ingen erfaring med lange løp
Kamilla har trent regelmessig 2-3 ganger i uken de siste årene, mens Mads har trent mer sporadisk. Ingen av dem har erfaring med å løpe mer enn 5-7 kilometer.
– Det er virkelig en utfordring å komme opp på 21 kilometer på en god måte, så kroppen ikke blir altfor medtatt, sier Mads. – Men vi er begge overrasket over fremgangen vår i form og utholdenhet ved ”bare” å følge et tilrettelagt løpeprogram.

De siste tre månedene har de trent tre ganger i uken. I tillegg til det økonomiske målet med løpingen, er det fysiske målet å klare å gjennomføre løpet.
– Så kan det være vi senere får lyst til å forbedre den tiden vi lander på i dette løpet, men det får vi se på et senere tidspunkt, sier Mads.

Ønsker du å gi et bidrag til Mads og Kamilla, kan du gjøre det via Spleis: 229377.

Vi heier på Kamilla og Mads, og ønsker dem lykke til 4. september!

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS