Aktuelt

Illustrasjonsbilde til saken Når epilepsianfallet ikke stanser
30.11.2022

Når epilepsianfallet ikke stanser

Mellom 10 og 20 prosent av barn med epilepsi har minst ett anfall som utvikler seg til status epilepticus. Raskest mulig behandling er livsnødvendig for dem som blir rammet.

Illustrasjonsbilde til saken Vil du bli sykehuskontakt ved Spesialsykehuset for epilepsi?
18.11.2022

Vil du bli sykehuskontakt ved Spesialsykehuset for epilepsi?

Har du kjennskap til Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) som pasient eller pårørende? Bor du ikke altfor langt unna? Og ønsker du å bruke din egen erfaring til å hjelpe andre i en vanskelig livssituasjon? Da kan det være deg vi er på utkikk etter. I 2023 vil vi dessuten også trenge sykehuskontakter til sykehus andre steder i landet.

Illustrasjonsbilde til saken FHI anbefaler influensavaksine for deg med kronisk nevrologisk sykdom
15.11.2022

FHI anbefaler influensavaksine for deg med kronisk nevrologisk sykdom

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler barn og voksne i risikogruppene å ta influensavaksine. Det er to år siden sist Norge hadde en skikkelig influensasesong, men influensaen er tilbake og man forventer en epidemi denne vinteren.

Illustrasjonsbilde til saken Landsmøtet har valgt nytt forbundsstyre
27.10.2022

Landsmøtet har valgt nytt forbundsstyre

I helgen avholdt Epilepsiforbundet sitt 23. ordinære landsmøte. Her valgte Landsmøtet blant annet nytt forbundsstyre.

Illustrasjonsbilde til saken Årets siste EpilepsiNytt på vei
26.10.2022

Årets siste EpilepsiNytt på vei

Årets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen har vi sett på den forholdsvis ukjente diagnosen PNES (psykogene ikke-epileptiske anfall). Epilepsiforbundet jobber nemlig også for personer med denne diagnosen.

Illustrasjonsbilde til saken Bli med i vårt PNES-nettverk
17.10.2022

Bli med i vårt PNES-nettverk

Epilepsiforbundets PNES-nettverk består av personer som enten har PNES-diagnosen, har hatt PNES-diagnosen eller er pårørende. Nettverket jobber frivillig for å gjøre PNES-diagnosen kjent, og være en støttespiller for alle med diagnosen og deres pårørende. 

Illustrasjonsbilde til saken Elé e meu pai - han er min pappa
14.10.2022

Elé e meu pai - han er min pappa

Om epilepsi, barn og frykten for å forsvinne.

Illustrasjonsbilde til saken Ingen satsing på hjernehelse i statsbudsjettet for 2023
07.10.2022

Ingen satsing på hjernehelse i statsbudsjettet for 2023

– I en krevende tid i samfunnet hadde vi lave forventninger til statsbudsjettet på hjernehelsefeltet, men ble likevel skuffet, sier generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Haavaag. – Helse- og omsorgsdepartementet fjerner tilskuddet til Hjernerådet og legger ned den eneste tilskuddsordningen for nevrologiske sykdommer. Dette lover ikke godt for fremtidens hjernehelsetilbud. 

Illustrasjonsbilde til saken Eigersund tester Hent meg-ordningen som Epilepsiforbundet Sør-Rogaland har jobbet for
05.10.2022

Eigersund tester Hent meg-ordningen som Epilepsiforbundet Sør-Rogaland har jobbet for

Nå blir det lettere for personer med epilepsi som ikke kan kjøre bil, å komme seg ut i store deler av Eigersund. Kommunen innfører nemlig Hent meg-ordningen, og det skyldes blant annet godt og tålmodig arbeid fra Epilepsiforbundet Sør-Rogaland og deres leder Elin Marie Omdal.

Illustrasjonsbilde til saken Lansering av informasjonspakke om PNES
04.10.2022

Lansering av informasjonspakke om PNES

Onsdag 12. oktober kl. 18-20 inviterer vi alle som er interessert til lansering av vår nye informasjonspakke om PNES (psykogene ikke-epileptiske anfall). 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet lanserer dokumentarfilmer om pårørende søsken
19.09.2022

Epilepsiforbundet lanserer dokumentarfilmer om pårørende søsken

Hva har Iselin, Aleksander og Emilie til felles? Iselin er på landslaget i drill, Aleksander spiller fotball, og Emilie elsker å kjøre bil. De har forskjellige interesser, men alle har de et søsken som har epilepsi eller PNES, og de deltar i Epilepsiforbundets nye dokumentarfilmer der de forteller om hvordan det er. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Illustrasjonsbilde til saken Bli medlem for bare kr. 100
01.09.2022

Bli medlem for bare kr. 100

Nå kan du og hele husstanden din bli medlemmer hos oss ut året for bare 100 kroner! Meld deg inn i dag, og få tilgang til alle våre medlemsfordeler.

Illustrasjonsbilde til saken Bli med på mestringshelg for ungdom og pårørende
24.08.2022

Bli med på mestringshelg for ungdom og pårørende

Ungdomstiden er en periode med helt egne utfordringer hvor man skal lære å klare seg på egenhånd. Har man en anfallssykdom som epilepsi eller PNES, kan utfordringene virke enda større enn vanlig. Derfor arrangerer Epilepsiforbundets Ungdomsråd en mestringshelg for unge fra 30. september til 2. oktober.

Illustrasjonsbilde til saken Mistet sønnen til epilepsien – nå løper de halvmaraton for å støtte Epilepsiforbundet
23.08.2022

Mistet sønnen til epilepsien – nå løper de halvmaraton for å støtte Epilepsiforbundet

Kamilla og Mads skal løpe halvmaraton i Hamar maraton 4. september, og i den forbindelse har de opprettet en Spleis hvor alle inntektene går til Epilepsiforbundet. Målet er å få inn 10.000 kroner.

Illustrasjonsbilde til saken Kom og feire frivilligheten med Epilepsiforbundet på Arendalsuka!
15.08.2022

Kom og feire frivilligheten med Epilepsiforbundet på Arendalsuka!

Denne uken finner du Epilepsiforbundet i Arendal, nærmere bestemt på vår egen stand under Arendalsuka. Der er vi fra kl. 14 på mandag til 14 på fredag. Kom og spør oss om alt du lurer på om det å leve med epilepsi, og prøv våre VR-briller som viser hvordan det kan oppleves å våkne fra et epilepsianfall. På torsdag inviterer vi til fest!

Illustrasjonsbilde til saken Operasjon – suverent god behandling for noen
09.08.2022

Operasjon – suverent god behandling for noen

Kommer du gjennom nåløyet, kan epilepsikirurgi være redningen. En operasjon kan føre til et nytt og anfallsfritt liv, men også utfordringer.

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale Dravet-dagen 2022
22.06.2022

Den internasjonale Dravet-dagen 2022

I dag er det den internasjonale Dravet-dagen. Dravet syndrom er en sjelden, genetisk sykdom som særlig kjennetegnes av en vanskelig epilepsi. I anledning denne dagen har vi tatt en prat med Epilepsiforbundets Dravet-nettverk om hvordan de jobber og hvilke saker de er opptatt av for tiden.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt EpilepsiNytt på vei
08.06.2022

Nytt EpilepsiNytt på vei

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om å være i jobb når man har epilepsi. For noen kan det by på utfordringer. Hvordan kan man løse dem da?

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet gir 400.000 til epilepsiforskning
30.05.2022

Epilepsiforbundet gir 400.000 til epilepsiforskning

Epilepsiforbundet gir i år 400.000 kroner til fire epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Prosjektene som har fått støtte, retter seg mot både barn, ungdom og voksne.

Illustrasjonsbilde til saken Vi lanserer Epilepsipasset 2.0
25.05.2022

Vi lanserer Epilepsipasset 2.0

Skal du ut å reise med epilepsi i kofferten? Da kan vår lille reisepakke, Epilepsipasset, være kjekk å ha med på turen. Medlemmer som bestiller den før 29. juni får den gratis.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet Sjeldne har fått egen nettside
04.05.2022

Epilepsiforbundet Sjeldne har fått egen nettside

Nettverket vårt Epilepsiforbundet Sjeldne har fått en egen nettside under www.epilepsi.no. Her finner du informasjon om blant annet de sjeldne diagnosene, nettverkets digitale treff, hvordan bli medlem eller melde deg som frivillig. Og mye mer. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Illustrasjonsbilde til saken Bli med på hotell- og villmarkstur for pårørende søsken
02.05.2022

Bli med på hotell- og villmarkstur for pårørende søsken

Epilepsiforbundet inviterer pårørende søsken i alderen 12-18 år, sammen med én foresatt, til en spennende helgetur i Trondheim 19.-21. august. Vi tilbyr et variert program som omfatter både kurs om det å være pårørende og kanopadling med teltovernatting.

Illustrasjonsbilde til saken Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom
20.04.2022

Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom

Nå har vi åpnet opp påmeldingen til årets sommerleir for ungdom. Leiren avholdes på Camp Bjøntegaard, 20.-25. juni. Dette er et fantastisk tilbud til deg som er mellom 15-30 år og har epilepsi eller PNES. Det er førstemann til mølla, så skynd deg å melde deg på, og sikre deg en uforglemmelig opplevelse i sommerferien!

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet Flerkultur lanserer informasjonsfilm på syv språk
21.03.2022

Epilepsiforbundet Flerkultur lanserer informasjonsfilm på syv språk

(Read the article in English below.)

Nettverket vårt Epilepsiforbundet Flerkultur har laget en informasjonsfilm på språkene arabisk, polsk, somalisk, norsk, engelsk, tingray og urdu.
– Målet med filmen er å spre informasjon om epilepsi i flerkulturelle miljøer, sier prosjektleder og ungdoms- og utviklingsrådgiver i Epilepsiforbundet Bård Dalhaug.

 

Illustrasjonsbilde til saken Spesialsykehuset for epilepsi er nytt medlem i europeisk medisinsk nettverk
14.03.2022

Spesialsykehuset for epilepsi er nytt medlem i europeisk medisinsk nettverk

Fra 1. januar ble Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) fullverdig medlem av EpiCARE, et europeisk referansenettverk (ERN) for sjeldne og komplekse epilepsier. Nettverket består av utvalgte epilepsisentre og sykehus med epilepsileger og forskere fra hele Europa.
– Dette betyr at vi vil øke vår kompetanse ytterligere, og kan tilby våre pasienter enda bedre behandling, sier Morten Lossius, som er overlege og forskningsleder ved SSE, samt hovedrepresentant for EpiCARE i Norge.

Illustrasjonsbilde til saken Den lange kampen ble kampsak
09.03.2022

Den lange kampen ble kampsak

Margit Kongelf kjempet 13 tunge år før sønnen fikk diagnosen epilepsi. 35 år senere brenner hun fortsatt for epilepsisaken, og hun har ikke tenkt å gi seg.

Illustrasjonsbilde til saken Årets første EpilepsiNytt er på vei
01.03.2022

Årets første EpilepsiNytt er på vei

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om noe så hverdagslig – og livsviktig – som søvn. Hvordan påvirker søvnen epilepsien? Og kanskje enda viktigere: Hvordan påvirker epilepsien søvnen? 

Illustrasjonsbilde til saken I dag er det Sjeldendagen
28.02.2022

I dag er det Sjeldendagen

«Sjeldenstrategien – fra ord til handling!» er hovedtema for Sjeldendagen i år. Sjeldendagen er et samarbeid mellom Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, Unge funksjonshemmede og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. I år arrangeres sjeldendagen digitalt med er webinar fra kl. 10-14. 

Illustrasjonsbilde til saken Svakere effekt av medisiner fra tidlig i svangerskapet
22.02.2022

Svakere effekt av medisiner fra tidlig i svangerskapet

Noen kvinner med epilepsi opplever gjennombruddsanfall eller en forverring av anfallssituasjonen når de blir gravide. Nå har amerikanske forskere sett på konsentrasjonen av vanlige epilepsimedisiner i blodet hos gravide, og funnet at konsentrasjonen faller dramatisk fra begynnelsen av svangerskapet.  

Illustrasjonsbilde til saken Nekrolog: Leif Fiskvik
16.02.2022

Nekrolog: Leif Fiskvik

En av Epilepsiforbundets grunnleggere, og vår første forbundsleder, Leif Fiskvik, døde 10. februar, 99 år gammel. Han fikk leve et langt liv, og gjorde mye godt for Epilepsiforbundet og mennesker med epilepsi.

Illustrasjonsbilde til saken Mangel på Rivotril tabletter
16.02.2022

Mangel på Rivotril tabletter

Statens legemiddelverk melder om mangel på Rivotril tabletter 0,5 mg og 2 mg «Cheplapharm». Dette er en svært vanedannende epilepsimedisin som man ikke brått kan slutte på. Det er derfor viktig at de som bruker dette, tar kontakt med legen/nevrologen sin for å få alternativ resept og oppfølging.

Illustrasjonsbilde til saken Folk må få mer kunnskap om hjernen!
14.02.2022

Folk må få mer kunnskap om hjernen!

Jeg elsker en person med epilepsi. Å elske henne er lett og vanskelig på samme tid. Hun gjør det så uendelig lett, men samfunnet gjør det så uendelig vanskelig. Må det være sånn? 

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale epilepsidagen 2022
14.02.2022

Den internasjonale epilepsidagen 2022

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med flere spennende innlegg i sosiale medier. Siden epilepsidagen i år er samme dag som valentinsdagen, har vi valgt slagordet «Jeg elsker en med epilepsi». 

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du studiestipend?
08.02.2022

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens Fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

Illustrasjonsbilde til saken Vi lanserer ny informasjonsfilm: «På nett med eleven»
03.02.2022

Vi lanserer ny informasjonsfilm: «På nett med eleven»

Epilepsiforbundet lanserer nå informasjonsfilmen «På nett med eleven», en film for alle som jobber med barn og unge med epilepsi. Formålet med filmen er å få seerne til å forstå at epilepsi er mer enn bare anfall.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen
27.01.2022

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen

Visste du at du som medlem i Epilepsiforbundet får tilgang til vår ulykkesforsikring som også dekker skader ved epileptiske anfall? Vanlige ulykkesforsikringer dekker ikke dette. Nå er brosjyren for 2022 klar, og du finner den på nettsiden vår. 

Illustrasjonsbilde til saken Fersk rapport om epilepsiforskning i Norge i 2021
26.01.2022

Fersk rapport om epilepsiforskning i Norge i 2021

EpilepsiNett har laget en rapport med oversikt over forskningspublikasjoner om epilepsi i 2021, hvor en eller flere av forfatterne har arbeidsted i Norge.
– Det har vært høy aktivitet, til tross for pågående pandemi og tidvis omprioritering av forskningsressurser som følge av det, sier Marte Roa Syvertsen, daglig leder av EpilepsiNett og lege og forsker ved Drammen sykehus.

Illustrasjonsbilde til saken Betaling av medlemskontingent for 2022
17.01.2022

Betaling av medlemskontingent for 2022

Epilepsiforbundet sender ut medlemskontingenten for 2022 i slutten av denne uken/begynnelsen av neste uke. Vi takker alle våre medlemmer for den viktige støtten, og håper at dere fortsatt vil være medlem hos oss. Kontingenten sender vi ut både på SMS og mail. De vi ikke har telefonnummer eller e-post til, vil få faktura i posten. Det vil ta litt lenger tid før du mottar denne. 

Illustrasjonsbilde til saken Sjøløve ble frisk fra epilepsi – kan metoden virke på mennesker også?
19.01.2022

Sjøløve ble frisk fra epilepsi – kan metoden virke på mennesker også?

Sjøløven Cronutt, som har slitt med epilepsi i flere år, ble frisk etter å ha fått transplantert hjerneceller fra et grise-embryo. Nå vil forskere finne ut om dette kan hjelpe på mennesker også.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du penger til forskning?
13.01.2022

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte fra Epilepsiforbundets forskningsfond innen 4. april.

Illustrasjonsbilde til saken Livsviktig engasjement
11.01.2022

Livsviktig engasjement

2022 er frivillighetens år! Det skal markeres og feires av frivillige organisasjoner over hele landet. Vi starter året med å gi dere her en artikkel fra den første utgaven av EpilepsiNytt i 2019, som handlet om nettopp frivillig arbeid og det fantastiske frivillige arbeidet som gjøres for oss. I denne artikkelen møter du generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, som deler sine tanker om det frivillige arbeidet som gjøres i Norge, trender innen frivilligheten og noen råd for hvordan man kan rekruttere frivillige.

Illustrasjonsbilde til saken Følg oss på vår nye Snapchat-konto
13.12.2021

Følg oss på vår nye Snapchat-konto

Epilepsiforbundet har fått ny offisiell Snapchat-konto: @Epilepsiforbund
Følg oss der ved å skanne QR-koden i denne artikkelen.

Illustrasjonsbilde til saken Bli medlem nå – helt gratis!
01.12.2021

Bli medlem nå – helt gratis!

Fra 1. desember har vi gratis medlemskap ut året. Gjør som mer enn 6.300 medlemmer allerede har gjort, meld deg inn i dag.

Illustrasjonsbilde til saken Seier til de uføre – får beholde fribeløpet!
30.11.2021

Seier til de uføre – får beholde fribeløpet!

I forslaget til statsbudsjett foreslo den forrige regjeringen å kutte fribeløpet til uføre. Styremedlem i Epilepsiforbundet Mette Figge og flere andre arrangerte i går en markering utenfor Stortinget mot dette kuttet. Appeller ble holdt og signaturer overlevert politikere fra SV, AP og Rødt. Og nå har arrangørene fått gjennomslag for kravet om å beholde fribeløpet!

Illustrasjonsbilde til saken Lyst til å delta i sosiale medier hos Epilepsiforbundet?
22.11.2021

Lyst til å delta i sosiale medier hos Epilepsiforbundet?

Vi trenger fortsatt flere frivillige som kan bidra i våre sosiale medier.

Illustrasjonsbilde til saken En etterlengtet tillitsvalgtsamling
16.11.2021

En etterlengtet tillitsvalgtsamling

Mange har savnet de fysiske møtene det siste halvannet året. Og endelig fikk Epilepsiforbundets tillitsvalgte mulighet til å samles igjen. Det skjedde i Kristiansand forrige helg. På agendaen var et spennende og variert program om alt fra VR-filmer om epilepsianfall til ny, planlagt barnebok om epilepsi fra «pappaen» til «Rudy og lynmonsteret».

Illustrasjonsbilde til saken Følg oss på vår nye Facebook-side
08.11.2021

Følg oss på vår nye Facebook-side

I slutten av oktober ble Epilepsiforbundets Facebook-side stengt av Facebook, antagelig fordi den var blitt hacket. Etter gjentatte forsøk på å få hjelp fra Facebook til å gjøre den synlig igjen, måtte vi gi opp, og lage en ny side. Vi ber alle som er interessert i hva vi gjør og hva vi tilbyr, og som vil skrive til oss på Messenger, om å begynne å følge oss på den nye siden: https://www.facebook.com/epilepsi.no

Illustrasjonsbilde til saken Vil du bidra til å trygge personer som får epilepsidiagnosen?
04.11.2021

Vil du bidra til å trygge personer som får epilepsidiagnosen?

Epilepsiforbundet oppretter nå en voksengruppe ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE), og trenger flere frivillige likepersoner til dette. Har du epilepsi/hatt epilepsi eller er pårørende og kjenner deg klar for å støtte andre i deres nye hverdag? Da ønsker vi å høre fra deg.

Illustrasjonsbilde til saken Hvordan jobber Solberg skole ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE)?
20.10.2021

Hvordan jobber Solberg skole ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE)?

Skolen samarbeider tverrfaglig med helsepersonell på SSE og er en viktig del av utredningen ved kompleks epilepsi. Pedagogene får innsikt i hvordan epilepsien påvirker den enkelte elev i skolehverdagen.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt nettverk vil spre informasjon om epilepsi i flerkulturelle miljøer
12.10.2021

Nytt nettverk vil spre informasjon om epilepsi i flerkulturelle miljøer

I august 2020 opprettet Epilepsiforbundet et eget nettverk for mennesker med epilepsi av flerkulturell bakgrunn og deres pårørende. Nå har nettverket fått pengestøtte av Stiftelsen Dam til å lage syv filmer om epilepsi, Epilepsiforbundet og seg selv. Det hele startet med to jenter som tok t-banen sammen hjem fra Spesialsykehuset for epilepsi (SSE).

Illustrasjonsbilde til saken Årets siste EpilepsiNytt er på vei
06.10.2021

Årets siste EpilepsiNytt er på vei

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i dag. Denne gangen handler det om status epilepticus, en alvorlig type epilepsianfall som ikke stopper av seg selv.

Illustrasjonsbilde til saken Bli medlem i dag for bare 100 kroner
21.09.2021

Bli medlem i dag for bare 100 kroner

1. september ble prisen på medlemskap redusert til 100 kroner ut året. Gjør som mer enn 6.000 medlemmer allerede har gjort, meld deg inn i dag.

Illustrasjonsbilde til saken Koronasituasjonen – hva er status?
02.09.2021

Koronasituasjonen – hva er status?

Norge er inne i sin fjerde smittebølge siden koronapandemien startet. Daglig får vi nye rekorder i antall nye smittede. Likevel stenges ikke samfunnet ned denne gangen. Hva tenker Helsedirektoratet om det som nå skjer? 

Illustrasjonsbilde til saken Karlas verden
30.08.2021

Karlas verden

Noen ganger føles det som om storebror Nordahl er minst, og Karla (6) synes han burde bli bedre på å dele. Ikke på leker, men på oppmerksomhet.

Illustrasjonsbilde til saken Pustetest skal sikre riktig dose medisin
16.08.2021

Pustetest skal sikre riktig dose medisin

Sveitsiske forskere har utviklet en pustetest som både klarer å måle serumkonsentrasjonen av epilepsimedisiner og angi hvilket nivå av medisin som er riktig for det enkelte individ – like bra som blodprøver, og med mye raskere svar.

Illustrasjonsbilde til saken Lanserer minnelåt til støtte for mennesker med epilepsi
01.07.2021

Lanserer minnelåt til støtte for mennesker med epilepsi

I dag slippes låten «The Song We Will Remember» av The DePatie Melt. Den er skrevet til Annika Snarby Lehikoinen som døde av SUDEP i april 2019, bare 19 år gammel. 

Illustrasjonsbilde til saken Vi har trukket premier til nye medlemmer!
25.06.2021

Vi har trukket premier til nye medlemmer!

Epilepsiforbundet har hatt en god økning i antall medlemmer det siste halve året, med 584 nye medlemmer. I dag har vi trukket ut premier til 40 av disse. Nedenfor ser du medlemsnummer på dem som har vunnet, og hvilken premie de har fått. Alle vinnerne vil få en e-post fra oss.
Husk at det nå ikke koster noe ekstra å melde inn husstandsmedlemmer, og at de får tilgang på alle medlemsfordelene på samme måte som hovedmedlemmet.

Illustrasjonsbilde til saken Ny videreutdanning skal øke epilepsikompetansen blant helsepersonell
21.06.2021

Ny videreutdanning skal øke epilepsikompetansen blant helsepersonell

Epilepsiforbundet har i flere år jobbet for å reetablere en videreutdanning i epilepsi for helsepersonell, og har samarbeidet med Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og
OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) om dette. Nå er studiet endelig i gang!

Illustrasjonsbilde til saken Nytt EpilepsiNytt på vei
09.06.2021

Nytt EpilepsiNytt på vei

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i dag. Denne gangen handler det om hormoner og hvordan de kan påvirke epilepsien gjennom livet.

Illustrasjonsbilde til saken Vil du være med i forskningsprosjekt om Dravet syndrom?
20.05.2021

Vil du være med i forskningsprosjekt om Dravet syndrom?

Hvor mange har Dravet syndrom i Norge? Hvordan er utviklingen og hvilke medisiner bruker de? Dette ønsker forskere ved Oslo universitetssykehus å få svar på. Men de trenger hjelp av personer som har Dravet.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet gir 450.000 til epilepsiforskning
11.05.2021

Epilepsiforbundet gir 450.000 til epilepsiforskning

Epilepsiforbundet gir i år 450.000 kroner til fem epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Prosjektene som har fått støtte, retter seg mot både barn, gravide og andre voksne.

Illustrasjonsbilde til saken – Treningen har bygget meg opp
21.04.2021

– Treningen har bygget meg opp

En ulykke satte i gang en rekke vanskelige hindringer for Øyvind Johansen. Han nektet å bli pleiepasient, og har trent seg opp med taekwondo.

Illustrasjonsbilde til saken Kunnskapskoden
15.04.2021

Kunnskapskoden

Morten Rødningen Svenstad (4) gikk fra uforutsigbarhet til trygghet i barnehagen, takket være noen enkle tilretteleggingstiltak. Og masse kjærlighet.

Illustrasjonsbilde til saken  «Min epilepsi i barnehagen» skal gjøre barnehagehverdagen lettere – bestill den nå!
22.03.2021

«Min epilepsi i barnehagen» skal gjøre barnehagehverdagen lettere – bestill den nå!

Barnehagepakken «Min epilepsi i barnehagen» er endelig her. Den er et verktøy som skal gjøre det lettere for foreldre og barnehage å kommunisere om barnet som har epilepsi, slik at barnet får en bedre hverdag.

Illustrasjonsbilde til saken Betaling av medlemskontingenten 2021
18.03.2021

Betaling av medlemskontingenten 2021

Nå er det tid for betaling av årets medlemskontingent, og i år kan du betale både på SMS, via mail og vanlig brevgiro.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du studiestipend?
09.03.2021

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens Fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet lanserer podkasten «Epilepsien og jeg»
08.03.2021

Epilepsiforbundet lanserer podkasten «Epilepsien og jeg»

Epilepsiforbundet har laget en podkastserie spesielt rettet mot menn med epilepsi. I løpet av fem episoder diskuterer vi temaer som barn og familieliv, medisiner og bivirkninger, sex, jobb og utdanning, og mental helse knyttet opp mot epilepsi. Vi prøver også å avdekke hva som er myter og hva som er fakta om epilepsi. Her kan du høre podkasten.

Illustrasjonsbilde til saken Advarsel mot bruk av Lamictal ved hjertesykdom
04.03.2021

Advarsel mot bruk av Lamictal ved hjertesykdom

U.S. Food and Drug Administration (FDA), som tilsvarer Statens legemiddelverk her hjemme, fikk nylig lagt til en advarsel i de amerikanske pakningsvedleggene til Lamictal (lamotrigin). Der fremgår det at medikamentet, dersom det brukes av personer med hjertesykdom, kan gi opphav til hjerterytmeforstyrrelser eller plutselig død. Epilepsiforbundet har bedt overlegene Dag Aurlien og Erik Taubøll kommentere dette.

Illustrasjonsbilde til saken Snart kommer årets første EpilepsiNytt
03.03.2021

Snart kommer årets første EpilepsiNytt

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i disse dager. Denne gangen handler det om livet etter en epilepsioperasjon. Hvordan blir livet etter at legene har fjernet det området i hjernen som gir anfall?

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen
23.02.2021

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen

Visste du at du som medlem i Epilepsiforbundet får tilgang til vår ulykkesforsikring som også dekker skader ved epileptiske anfall? Vanlige ulykkesforsikringer dekker ikke dette. Nå er brosjyren for 2021 klar, og du finner den på nettsiden vår

Illustrasjonsbilde til saken Betaling av medlemskontingent via SMS
11.02.2021

Betaling av medlemskontingent via SMS

Epilepsiforbundet har i år valgt å sende ut SMS om betaling av medlemskontingenten. Og det er flere grunner til det.

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale epilepsidagen 2021
08.02.2021

Den internasjonale epilepsidagen 2021

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Hovedtemaet for dagen er anfall og psykisk helse, og vi spør blant annet: Hvordan mestre frykt for anfall i hverdagen? Og hvordan leve et godt liv med PNES-diagnosen?

Illustrasjonsbilde til saken Hvordan jobber Epilepsiforbundet for pårørende?
03.02.2021

Hvordan jobber Epilepsiforbundet for pårørende?

I Epilepsiforbundets formålsparagraf står det blant annet at vi skal «…arbeide for å fremme mestring og livskvalitet for mennesker med epilepsi og deres pårørende…». Men hvordan jobber egentlig forbundet for å hjelpe pårørende til de som har epilepsi?

Illustrasjonsbilde til saken Meld inn hele husstanden hos oss for bare kr. 350 – få tilgang til alle medlemsfordeler!
28.01.2021

Meld inn hele husstanden hos oss for bare kr. 350 – få tilgang til alle medlemsfordeler!

Epilepsiforbundet har fjernet ekstrakontingenten for husstandsmedlemmer. Det betyr at hovedmedlemmer som bor sammen med andre, nå kan melde inn dem hos oss uten at det koster noe ekstra. Og det er flere grunner til at du bør gjøre det. En av dem er at husstandsmedlemmene får tilgang på alle medlemsfordelene våre på samme måte som hovedmedlemmet.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du penger til forskning?
26.01.2021

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 9. april.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt medlemssystem
25.01.2021

Nytt medlemssystem

Epilepsiforbundet har fått nytt medlemssystem. Her får du en liten innføring i de viktigste endringene.

Illustrasjonsbilde til saken Høye håp og lange løp
14.01.2021

Høye håp og lange løp

Tone har alltid elsket naturen og utfordret grensene. Epilepsidiagnosen snudde opp ned på livet, og hun møtte nye utfordringer.

Illustrasjonsbilde til saken Årets siste EpilepsiNytt er på vei
16.12.2020

Årets siste EpilepsiNytt er på vei

Nytt nummer av EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. I årets siste utgave av medlemsbladet handler det om det «usynlige» og omfattende arbeidet som gjøres av pårørende til de som har epilepsi. Hva slags hjelp har de krav på? Og hva slags hjelp får de?

Illustrasjonsbilde til saken Lovendring fra 1. januar – pasienter kan ikke lenger kreve refusjon fra Helfo
15.12.2020

Lovendring fra 1. januar – pasienter kan ikke lenger kreve refusjon fra Helfo

Fra 1. januar 2021 må alle helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo hvis pasienten skal få dekket utgifter til behandling. Dette er en endring i folketrygdloven som Stortinget vedtok 24. november.

Illustrasjonsbilde til saken Delta i spørreundersøkelse for å bedre skolehverdagen til elever med epilepsi
14.12.2020

Delta i spørreundersøkelse for å bedre skolehverdagen til elever med epilepsi

Vår ungdom- og utviklingsrådgiver Bård Dalhaug holder på med en masteroppgave, og gjennomfører i den forbindelse en spørreundersøkelse med mål om å bedre skolehverdagen til elever med epilepsi. Han ønsker svar fra personer i alderen 16-30 år, som har gått eller går på videregående og som har hatt epilepsi i denne perioden. 

Illustrasjonsbilde til saken Viktige saker vedtatt på et annerledes landsmøte
07.12.2020

Viktige saker vedtatt på et annerledes landsmøte

Den siste helgen i november avholdt Norsk Epilepsiforbund et forsinket og annerledes landsmøte – det første digitale landsmøtet i forbundets historie. Etter landsmøtet har forbundet blant annet byttet navn og fjernet kontingenten for familiemedlemmer.

Illustrasjonsbilde til saken Meld deg på vinterleir for ungdom
05.12.2020

Meld deg på vinterleir for ungdom

Vinterleiren til Epilepsiforbundet Ung vil neste år bli avholdt på Beitostølen 25.-28. februar. Du kan melde deg på allerede nå, og det er førstemann til mølla, så det lønner seg å være rask.

Illustrasjonsbilde til saken Ny forskning: Hvorfor dropper unge med epilepsi ut av videregående?
03.12.2020

Ny forskning: Hvorfor dropper unge med epilepsi ut av videregående?

– Vi har sett på hva som øker risikoen for drop out fra videregående hos unge med epilepsi, forteller forsker, lege og daglig leder av EpilepsiNett Marte Roa Syvertsen. Og trodde du det var anfallshyppigheten eller alvorlighetsgraden av epilepsien som hadde mest å si, så tok du feil.

Illustrasjonsbilde til saken Gratis medlemskap i desember
01.12.2020

Gratis medlemskap i desember

I hele desember 2020 har vi gratis innmelding for nye medlemmer. Gjør som mer enn 6.000 andre allerede har gjort, meld deg inn i dag, så får du gratis medlemskap ut året.

Illustrasjonsbilde til saken Ada Berle Vikingsen er nytt æresmedlem i Epilepsiforbundet
28.11.2020

Ada Berle Vikingsen er nytt æresmedlem i Epilepsiforbundet

Hun var med på å etablere Epilepsiforbundet og satt i forbundsstyret de ti første årene. Deretter var hun flere år med i valgkomiteen. Hun har representert forbundet på flere internasjonale konferanser og gitt av sin tid, kunnskap og engasjement i snart 60 år. Bli kjent med 92 år gamle Ada Berle Vikingsen – Epilepsiforbundets nyeste æresmedlem.

Illustrasjonsbilde til saken Victor(y) Care – ny app skal gjøre livet lettere for de med sammensatt, kronisk sykdom
24.11.2020

Victor(y) Care – ny app skal gjøre livet lettere for de med sammensatt, kronisk sykdom

Endelig er den her! Appen vi har ventet på siden juni, da vi snakket med ekteparet som står bak ideen. – Tanken med appen er å hjelpe brukerne til å få bedre oversikt over sine plager, og gi dem mulighet til å bedre formidle hvordan de har det, for at de skal få bedre og riktigere behandling, sier Kamilla Spangsberg Kristensen, som sammen med sin mann Mads Thrane har utviklet appen. 

Illustrasjonsbilde til saken Fleksibel tilretteleggingsplan
18.11.2020

Fleksibel tilretteleggingsplan

Idas hverdag er full av anfall. Men tiltakene som gir henne en god hverdag er preget av kule oppgaver og krav som tilpasses etter formen. I gode perioder får hun frihet til å fly.

Illustrasjonsbilde til saken Emma Lovise Larsen vant konkurranse hos European Patients Forum
12.11.2020

Emma Lovise Larsen vant konkurranse hos European Patients Forum

Leder i ungdomsrådet vårt, Emma Lovise Larsen, har det siste halvåret deltatt på et digitalt kurs i regi av European Patients Forum (EPF) der deltagerne skulle lære å forbedre sin påvirkningskraft. Nylig kåret EPF både en gruppevinner og individuelle vinnere på kurset – og Emmas lag vant! I tillegg kom hun individuelt på 3. plass! Vi har tatt en prat med henne for å høre hva hun har lært på kurset.

Illustrasjonsbilde til saken Kreativ tilrettelegging i forelesningssalen
02.11.2020

Kreativ tilrettelegging i forelesningssalen

Mange med epilepsi kan ha behov for noe tilrettelegging på arbeidsplassen, men her er det snakk om individuelle behov. Hva gjør du for eksempel hvis jobben din er å forelese for studenter på universitetet, og så får du absensanfall som varer i fem minutter? Det lar seg ikke skjule.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt nettverk vil gi tilbud til personer berørt av sjeldne epilepsier
29.10.2020

Nytt nettverk vil gi tilbud til personer berørt av sjeldne epilepsier

Rett før sommeren fikk Norsk Epilepsiforbund et nettverk for de som er berørt av sjeldne epilepsier. – En av grunnene til at vi engasjerer oss, er at vi har barn som ikke har noe støtteapparat tilgjengelig, og vi ser at dette har vært et behov hos mange andre også, sier leder i nettverket Åshild Holt Lona i forrige nummer av EpilepsiNytt.

Illustrasjonsbilde til saken Spørreundersøkelse: Hvordan påvirker koronaen livet med sjelden diagnose/langvarig sykdom?
26.10.2020

Spørreundersøkelse: Hvordan påvirker koronaen livet med sjelden diagnose/langvarig sykdom?

Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser driver i samarbeid med Universitetet i Oslo to studier for å finne ut hvordan koronaen påvirker livet til personer med sjelden diagnose og familier til barn med funksjonsnedsettelser eller langvarig sykdom.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet starter ny veiledningstjeneste på urdu og engelsk
20.10.2020

Epilepsiforbundet starter ny veiledningstjeneste på urdu og engelsk

Norsk Epilepsiforbund har startet en ny veiledningstjeneste for minoriteter og fremmedspråklige. Bli kjent med vår nye veileder Almas Sajid, som er født i Pakistan og selv har epilepsi.
(Read the article in English below the Norwegian version.)

Illustrasjonsbilde til saken Støtt Epilepsiforbundet ved å bruke medisin-app
14.10.2020

Støtt Epilepsiforbundet ved å bruke medisin-app

Har du hørt om appen DrugStars? Den gjør det enklere for deg å ta medisinene dine, samtidig som den gjør det mulig for deg å donere penger til veldedige organisasjoner uten at det koster deg en krone!

Illustrasjonsbilde til saken Nytt EpilepsiNytt
07.10.2020

Nytt EpilepsiNytt

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen er hovedtemaet tilrettelegging. Både i barnehagen, på skolen og på arbeidsplassen kan personer med epilepsi ha behov for noe tilrettelegging for å få en best mulig hverdag. Hvordan gjøre dette på en måte som fungerer for alle involverte?

Illustrasjonsbilde til saken Stamcelleforskning kan gi nytt håp for personer med alvorlig epilepsi
30.09.2020

Stamcelleforskning kan gi nytt håp for personer med alvorlig epilepsi

Ved hjelp av stamcelleforskning har forskere ved Universitetet i Bergen klart å rekonstruere sykdomsforløp ved mitokondriesvikt. Det kan være et steg mot behandling av alvorlig epilepsi og andre hjernesykdommer.

Illustrasjonsbilde til saken Vil du delta i undersøkelse om foreldres behov for helseinformasjon?
08.10.2020

Vil du delta i undersøkelse om foreldres behov for helseinformasjon?

Målet med spørreundersøkelsen er å kartlegge hvilke behov foreldre til barn med epilepsi har for helseinformasjon. Universitetet i Oslo og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) ønsker å finne ut mer om hva foreldre opplever som lett eller vanskelig i møte med helsevesenet, slik at helsevesenet bedre kan hjelpe dem å ivareta barnets behov. Undersøkelsen er for alle foreldre som har barn med epilepsi mellom 0-12 år.

Illustrasjonsbilde til saken Mozarts musikk kan redusere epilepsianfall
24.09.2020

Mozarts musikk kan redusere epilepsianfall

Ny forskning viser at det å høre på Mozarts musikk daglig, kan gi en anfallsreduksjon hos mennesker med epilepsi. Mer forskning er nødvendig før metoden kan brukes i kliniske settinger.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforeningen i Drammen gir 50.000 til forskning
17.09.2020

Epilepsiforeningen i Drammen gir 50.000 til forskning

Begge de to siste årene har Epilepsiforeningen i Drammen og omegn gitt 50.000 kroner til Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond. Hvorfor gjør de det? Og hvor får de pengene fra?

Illustrasjonsbilde til saken Nå kommer filmen om Rudy og lynmonsteret
07.09.2020

Nå kommer filmen om Rudy og lynmonsteret

Den lysluggede rampegutten Rudy som alltid finner på artige og spennende ting i barnehagen sammen med sin venninne Theodora, og som mange av våre medlemmer allerede kjenner fra boken «Rudy og lynmonsteret», har nå tatt steget til filmen. Du kan se filmen på vår YouTube-kanal og her på nettsiden fra 15. september kl. 15.

Illustrasjonsbilde til saken Bli medlem i dag for bare 75 kroner
01.09.2020

Bli medlem i dag for bare 75 kroner

1. september ble prisen på medlemskap redusert til 75 kroner ut året. Gjør som ca. 5.900 medlemmer allerede har gjort, meld deg inn i dag.

Illustrasjonsbilde til saken Vil finne nye genetiske årsaker til vanskelig behandlingsbar fokal epilepsi
27.08.2020

Vil finne nye genetiske årsaker til vanskelig behandlingsbar fokal epilepsi

En gruppe forskere ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) vil prøve å finne nye genetiske årsaker til vanskelig behandlingsbar fokal epilepsi. Men hvorfor er det så viktig? Prosjektet er støttet av Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond.

Illustrasjonsbilde til saken Ekspertens råd til deg som vil være fysisk aktiv
19.08.2020

Ekspertens råd til deg som vil være fysisk aktiv

Folk med epilepsi trener mindre enn resten av befolkningen, men epilepsi er ingen grunn for å sitte stille. Aktivitet er like sunt for folk med epilepsi som for alle andre. Men hvordan komme i gang? Og hva bør du være bevisst på?

Illustrasjonsbilde til saken Tøff overgang til et liv med epilepsi
12.08.2020

Tøff overgang til et liv med epilepsi

Hele familien måtte tenke annerledes da Julia fikk epilepsi. Hverdagen var full av ubesvarte spørsmål og redselen for nye anfall.

Illustrasjonsbilde til saken Hvordan blir nye medisiner til?
05.08.2020

Hvordan blir nye medisiner til?

Har du noen gang lurt på hvordan nye medisiner blir til? Medisinen har en lang og usikker vei å gå fra legemiddelfirmaet lager den til du kan kjøpe den på apoteket.

Illustrasjonsbilde til saken Et begivenhetsrikt år som generalsekretær
30.06.2020

Et begivenhetsrikt år som generalsekretær

Sissel Karin Haavaag begynte som generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund i juni i fjor. Et år senere mener hun at hun har verdens beste jobb. EpilepsiNytt har tatt en prat med henne for å høre hva hun har gjort det siste året, og hvordan det er å lede Epilepsiforbundet under koronakrisen.

Illustrasjonsbilde til saken Ønsker å hjelpe andre kronisk syke med ny app
10.06.2020

Ønsker å hjelpe andre kronisk syke med ny app

På det meste skulle 30 ulike personer ha informasjon om Mads Thrane og Kamilla Spangsberg Kristensens syke sønn. Nå holder foreldrene på å gjøre ferdig en app som skal gjøre det enklere for personer med kronisk sykdom å gi andre en oversiktlig og objektiv beskrivelse av hvordan de har det. 

Illustrasjonsbilde til saken Nytt EpilepsiNytt på vei
03.06.2020

Nytt EpilepsiNytt på vei

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen er hovedtemaet fysisk aktivitet. Du kan blant annet bli kjent med en mann som ved hjelp av kampsporttrening kunne reise seg fra rullestolen og si hadet til den.

Illustrasjonsbilde til saken Unik informasjonsflyt
20.05.2020

Unik informasjonsflyt

– Her får du hjelp før du spør om det, sier barnenevrolog Thorsten Gerstner. Gjennom møte med både epilepsisykepleier, nevropsykolog og pedagog, får pasienten en mykere overgang til et liv med epilepsi. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet lanserer ny film for unge med epilepsi
04.05.2020

Epilepsiforbundet lanserer ny film for unge med epilepsi

Mandag 11. mai kl. 15 lanserer Norsk Epilepsiforbund vår nye film «Det jeg skulle ønske du visste». Vi håper filmen skal gjøre det lettere for ungdom å fortelle venner og familie om sin epilepsi. Du kan se filmen både nederst i denne nyhetssaken, på vår Facebook-side og YouTube-kanal.

Illustrasjonsbilde til saken Var bekymret for demens
30.04.2020

Var bekymret for demens

Per Hansen fikk epilepsi rett etter at han rundet 70. Verken han selv eller kona skjønte hva det var.

Illustrasjonsbilde til saken Uten filter
23.04.2020

Uten filter

Bør man være åpen om sin epilepsi eller bør man ikke det? Det diskuterte vi i fjorårets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt. En av dem vi snakket med i den forbindelse var Espen Lahnstein. Med sine hyppige og kraftige anfall, hadde han ingen mulighet til å holde tett om diagnosen. Han har hatt både gode og dårlige opplevelser rundt åpenheten.

Illustrasjonsbilde til saken Smittestopp – ny app fra Folkehelseinstituttet
20.04.2020

Smittestopp – ny app fra Folkehelseinstituttet

Appen Smittestopp ble nylig lagt ut for nedlasting på Apple App Store og Google Play Store. Appen skal gi Folkehelseinstituttet anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet, for å måle effekten av tiltakene mot smittespredning. Etter hvert skal brukerne få et varsel om de har vært i nærkontakt med koronasmittede.

Illustrasjonsbilde til saken EpilepsiNett – jobber for at unge ikke skal falle utenfor
15.04.2020

EpilepsiNett – jobber for at unge ikke skal falle utenfor

Det nystartede prosjektet EpilepsiNett skal overføre kompetanse fra ekspertene på epilepsifeltet til de som jobber med ungdommer som har epilepsi. Målet er at flere av ungdommene skal fullføre skole og utdanning.

Illustrasjonsbilde til saken Møt foreldrekontaktene våre på Facebook
07.04.2020

Møt foreldrekontaktene våre på Facebook

Vanligvis kan du møte Epilepsiforbundets foreldrekontakter annenhver torsdag på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). På grunn av koronasituasjonen er det ikke mulig med et slikt tilbud nå. Men foreldrekontaktene vil fortsatt være der for deg – følg deres sendinger på Facebook!

Illustrasjonsbilde til saken Fikk studiestøtte av Kari Thrane-Steens fond
05.04.2020

Fikk studiestøtte av Kari Thrane-Steens fond

1. mai er fristen for å søke om studiestøtte fra Kari Thrane-Steens fond. Emma Fredriksen (20) fikk denne støtten da hun studerte sammenlignende politikk.
– Hvis man har mulighet, så burde man søke, man har jo ingenting å tape på det, sier hun.

Illustrasjonsbilde til saken Vi gir 300 000 til epilepsiforskning
01.04.2020

Vi gir 300 000 til epilepsiforskning

Norsk Epilepsiforbund har nylig gitt 300 000 kroner til tre epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Alle prosjektene har fått en støtte på 100 000 kroner hver.

Illustrasjonsbilde til saken Gratis juridisk rådgivning til våre medlemmer
29.03.2020

Gratis juridisk rådgivning til våre medlemmer

Som medlem i Norsk Epilepsiforbund får du nå gratis juridisk rådgivning dersom du trenger hjelp med problemstillinger knyttet til koronautbruddet.

Illustrasjonsbilde til saken Vi utvider rådgivningstjenesten vår
26.03.2020

Vi utvider rådgivningstjenesten vår

På grunn av den spesielle situasjonen alle er i nå, vil rådgivningstelefonen vår, Epifon1, være åpen alle ukedager. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – enda bedre enn før
22.03.2020

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – enda bedre enn før

Som medlem i Norsk Epilepsiforbund kan du tegne ulykkesforsikring som også dekker epileptiske anfall. Nå er brosjyren for 2020 klar, og vi sender den ut til våre medlemmer.

Illustrasjonsbilde til saken NEFUs sommerleir avlyst
19.03.2020

NEFUs sommerleir avlyst

På grunn av koronaviruset, må Norsk Epilepsiforbund avlyse årets sommerleir for ungdom.

Illustrasjonsbilde til saken Koronaviruset og epilepsi
18.03.2020

Koronaviruset og epilepsi

Her gir vi svar på ofte stilte spørsmål om epilepsi og koronaviruset, og hvilke forholdsregler personer med epilepsi bør ta. (Sist oppdatert 27/4)

Illustrasjonsbilde til saken Koronaviruset – følg rådene fra helsemyndighetene
11.03.2020

Koronaviruset – følg rådene fra helsemyndighetene

Vi anbefaler alle å følge rådene fra norske helsemyndigheter.

Illustrasjonsbilde til saken Årets første EpilepsiNytt er på vei
04.03.2020

Årets første EpilepsiNytt er på vei

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen har vi blant annet snakket med folk om hvordan de opplevde det første møte med epilepsien. Vi har også en ny spalte med nytt fra lokallagene.

Illustrasjonsbilde til saken Økt satsing på likepersonsarbeid
26.02.2020

Økt satsing på likepersonsarbeid

Norsk Epilepsiforbund har det siste året utvidet flere av våre likepersonstilbud. Her får du vite både hvilke tilbud vi har, og hva det innebærer å være en av våre likepersoner.

Illustrasjonsbilde til saken Da sønnen ble frisk, ble alt mye verre
10.02.2020

Da sønnen ble frisk, ble alt mye verre

«Å, er han blitt frisk? Da er vel alt bare bra?» Det var reaksjonene Siv Madsen Fredriksen fikk da hennes sønn ble frisk fra epilepsien for to år siden.
– Men vi hadde jo aldri hatt det verre, sier hun, og etterlyser ettervern for de som blir friske fra epilepsi.

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale epilepsidagen 2020
10.02.2020

Den internasjonale epilepsidagen 2020

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Vi spør blant annet: Hvor er hjelpen for epilepsipasienter når anfallene er borte?

Illustrasjonsbilde til saken Nytt e-læringskurs: Epilepsi og hukommelse
05.02.2020

Nytt e-læringskurs: Epilepsi og hukommelse

Opplever du at hukommelsen er svekket på grunn av epilepsi? Det er det mange som gjør. Nå har Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) laget et e-læringskurs som kan gi deg bedre forståelse av hukommelsesvanskene. Du får også praktiske råd om hvordan du kan gjøre hverdagen lettere.

Illustrasjonsbilde til saken – Åpenhet gir bedre livskvalitet
28.01.2020

– Åpenhet gir bedre livskvalitet

Bør man fortelle andre om sin epilepsi? Psykologen vi har snakket med, mener at pasienter og pårørende har mye å vinne på å fortelle omgivelsene om epilepsi og anfall, men det er viktig å gjøre det på din egen måte.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt e-læringskurs: Hvordan snakke med barn om epilepsi?
27.01.2020

Nytt e-læringskurs: Hvordan snakke med barn om epilepsi?

EpiSnakk er et nytt e-læringskurs fra Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) som skal gjøre det lettere å snakke med barn om epilepsi.

Illustrasjonsbilde til saken Gir overskudd fra juleturnering til epilepsiforskning
17.01.2020

Gir overskudd fra juleturnering til epilepsiforskning

I romjulen arrangerte Gaute Granmo og kameratgjengen hans i Brumunddal en fotballcup i den lokale idrettshallen. Overskuddet fra arrangementet gir de til epilepsiforskning.

Illustrasjonsbilde til saken Prosjektbesøk fra Stiftelsen Dam
15.01.2020

Prosjektbesøk fra Stiftelsen Dam

Forrige uke var Stiftelsen Dam på prosjektbesøk hos Epilepsiforbundet, og fikk høre om hvordan vi jobber med whiteboardfilmen som vi håper skal gjøre det lettere for unge å fortelle andre om sin epilepsi.

Illustrasjonsbilde til saken Ny teknologi kan gi bedre behandling innenfor epilepsikirurgi
13.01.2020

Ny teknologi kan gi bedre behandling innenfor epilepsikirurgi

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) starter i samarbeid med Rigshospitalet i København et nytt prosjekt i håp om å forbedre fremtidig utredning og behandling for sine epilepsipasienter.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt implantat kan registrere anfall
09.01.2020

Nytt implantat kan registrere anfall

En ny studie viser at et dansk implantat registrerer antall epilepsianfall mye mer korrekt enn det personen som har epilepsi gjør. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet i møte med statssekretær Anne Grethe Erlandsen
07.01.2020

Epilepsiforbundet i møte med statssekretær Anne Grethe Erlandsen

I dag møtte Epilepsiforbundet statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet for å snakke om viktigheten av god informasjon til personer med epilepsi og deres pårørende. Vi snakket også om hva vi mener er viktige satsninger for bedre epilepsibehandling.  

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du penger til forskning?
06.01.2020

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 20. februar.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS